Röst-bekkentherapie

Gespecialiseerde kinesitherapie voor behandeling van specifieke zwangerschapsklachten, voorbereiding op de arbeid en bevalling en lichamelijk herstel na de geboorte.

Röst-Bekkentherapie

Actieve benadering van bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verweken de banden die de botdelen van het bekken bij elkaar houden. Als deze banden (ligamenten) te zwaar belast worden kan dit pijn rond de bekkengewrichten geven die weken of soms wel jaren aan kan houden. Als het bekken nog lang na de zwangerschap snel uit balans raakt, wordt ook wel gesproken van bekkeninstabiliteit. Cecile Röst, orthopedisch manueel therapeut en fysiotherapeut (NL), heeft een eenvoudig uit te voeren behandelmethode ontwikkeld met een zeer hoog succespercentage (98% van 430 vrouwen die met de methode in de zwangerschap behandeld waren gaven aan baat te hebben gehad van de behandelingen).

Effecten van behandeling

Rost Therapy is een zeer effectieve behandelmethode met snelle en blijvende resultaten die gebleken zijn uit een grote follow-up studie (Röst et al 2006). Ook in de praktijk is dit duidelijk merkbaar. Er is al twintig jaar een voortdurende vraag naar bijscholing in deze methode uit binnen- en buitenland. Vooral door de grote tevredenheid van de behandelde patiënten die andere vrouwen en professionals op de methode attenderen. De methode bestaat uit een huiswerkprogramma met oefeningen om de spierpatronen en gewrichtsbewegingen goed uit te balanceren. Dit wordt aangevuld met houdings- en bewegingsadviezen voor dagelijkse activiteiten.

Omdat de adviezen eenvoudig in het leven zijn in te passen, is de therapietrouw buitengewoon hoog: de vrouwen voelen dat ze minder pijn hebben als ze de oefeningen en adviezen opvolgen en willen maar al te graag een ‘gewoon’ leven leiden zonder pijn en beperkingen! Er is een klein aantal behandelingen nodig om het programma goed aan te leren of uit te kunnen voeren. Deze behandelingen worden gegeven door in de methode opgeleide fysio- en  oefentherapeuten, osteopaten, manueeltherapeuten en bekkenfysiotherapeuten. U vindt ze op deze website.

Deze actieve aanpak geeft vrouwen de controle over hun symptomen en functie terug.  Binnen weken of maanden kunnen de meeste vrouwen met langdurige bekkenpijnklachten weer normaal functioneren en (afhankelijk van de fase van zwangerschap of bevallingsverlofperiode) hun werk en sport uitvoeren. Slechts een zeer klein percentage van de patiënten heeft aanvullende behandeling elders nodig.

Voor meer informatie omtrent deze therapie:
https://www.rosttherapy.com/nl/

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.