Medische Oefentherapie

Naast de hands on technieken zal er steevast ingezet worden op medische oefentherapie. Beweging is nu eenmaal dé hoeksteen van de kinesitherapie en wordt meer dan ooit wetenschappelijk aanbevolen bij klachten van zeer uiteenlopende oorsprong.

Kracht, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie zijn de 5 grondmotorische eigenschappen. Deze zijn allemaal te beïnvloeden door training. Vaak worden meerdere grondmotorische eigenschappen tegelijkertijd getraind, afhankelijk van de problematiek.

Medische oefentherapie wordt dus individueel afgestemd door gekwalificeerde therapeuten, al blijft er altijd wel 1 constante: oefentherapie vraagt altijd een actieve inzet van de patiënt en is er op gericht om zwakke plekken/functies van het lichaam te verbeteren.

We streven ernaar om een zo compleet mogelijk oefenprogramma op te stellen gericht op de problematiek van de patiënt en naar diens oefenmogelijkheden. Met slechts een beetje creativiteit kun je immers veel doen op korte tijd en met beperkt  oefenmateriaal! De patiënt krijgt tevens een uitgeschreven/digitaal oefenschema mee naar huis.

Indicaties: spier/pees-overbelastingsletsels, rug- en nekklachten, houdingsafhankelijke klachten, valpreventie bij ouderen, osteoporose, pre- en postoperatief, pre- en postnataal, slaapproblemen, chronische pijn, aandoeningen aan longen of hart en vaten, stress, reuma, obesitas, diabetes, claudicatio, evenwichtsstoornissen,…

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.