Charlotte Demyttenaere

Biografie

In 2017 ben ik afgestuurd aan de Universiteit te Gent met afstudeerrichting Musculoskeletale aandoeningen. Sinds ik klein was ben ik altijd al graag bezig geweest met sport en gezondheid. Na veel verschillende sporten te hebben  gedaan ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij triathlon. Vandaag loop en fiets ik nog altijd heel graag in mijn vrije tijd. Ik vind het dan ook heel belangrijk om beweging en rust te combineren. In mijn therapie is dit ook een van de belangrijkste dingen waar ik naar streef. Door het gebruik van ‘hands on’ technieken probeer ik uw klacht aan te pakken in combinatie met het aanleren van (actieve) oefeningen die verder toegepast kunnen worden in de thuissetting. Ik leg dan ook graag de nadruk op het feit dat we met 2 deze klacht aanpakken en het belang van de therapie thuis verder te zetten (zelfs 10min per dag kunnen u ver helpen).

Tijdens mijn opleiding hebben wij veel verschillende visies gezien wat aanspoorde tot een open en totaal beeld binnen de kinesitherapie. Ik hecht veel belang aan het verder bijscholen om meer kennis te verwerven om u op die manier beter te kunnen helpen. Momenteel ben ik bezig aan mijn 2e jaar Manuele therapie. Andere bijscholingen kunt u hieronder allemaal lezen.

Naast het sportieve aspect ben ik ook kinesist geworden omdat ik graag mensen help en anderen wil aansporen zich te optimaliseren naar ieder zijn/haar gewenst doel. Naast deze 2 belangrijke aspecten ben ik ook graag sociaal bezig en kijk ik er naar uit u zo goed mogelijk te helpen.

Opleidingen

  • Perinatale kinesitherapie (opleiding via Smart Education) – April 2018
  • Loopanalyse en re-educatie (1 dag) – 2018
  • Initiator Zwemmen (aan de Vlaamse Trainer School) – 2018
  • Dry Needling (Basis module) via Dry Needling Gent – Jan 2019
  • Fietspositionering (opleiding via Smart Education) – April 2019
  • Manuele Therapie (IMFT te Nazareth) – Start: Sept 2019
    • Jaar 1 reeds geslaagd, momenteel het laatste jaar
  • Bezig opleiding: Trainingsbegeleiding tijdens en na de zwangerschap – 2020

Ondernemingsnummer BE0678.760.666

Contactgegevens toezichthoudende autoriteit

Provinciale Geneeskundige Comissie Oost-Vlaanderen / Ketelvest 26 0201 – 9000 Gent

Geconventioneerd.

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.